Bob lever! Det kan vi se!

Både musikalsk, hvor der er en 8-dobbelt CD+DVD ”bootleg”-udgivelse på vej (3.november, husk det nu!) – men også ude i landet her, det kan vi OGSÅ se!

F.eks. i Nysted på Lolland, hvor vi gik på scenen i byens biograf forleden. Fuldt hus! Fuld tilfredshed! Endeløse krav om endeløse ekstranumre. Band Dylan var en klar succes i den særlige aften. Ligesom i Lund (Stevns) i august, på Omø nogle dage senere, og – håber vi meget – i Aars og Åbybro i weekenden. Jo, Band Dylan er en succes, stående på skuldrene af His Bobness naturligvis, uden ham var vi jo bare …. Band X eller noget.

Men vi var altså i Nysted: Dejlig lille samfund ned til en dejlig bugt med en dejlig lille havn og et dejligt slot svævende ude på vandet i aftenrøden. Sød by – men ikke et menneske på de idylliske Korsbæksque købstadsstræder. Butiksdøden har tømt hovedgaden. Spekulanter har købt slottet, solgt veteranbilsmuseets klenodier til højest bydende og lukket portene for offentligheden. Livet er øjensynligt næsten suget væk … men Nysted BiografTeater lever og kæmper vildt for at sikre, at der fortsat er noget, der hedder kultur her til lands. Der er levende kultur i BiografTeatret – det så vi, da vi shinede os selv op forud for showet: Plakater for alt hvad der kan krybe og gå af nævneværdig musikkunst i dette land gennem 3-4 årtier. Plus altså nu Band Dylan på skuldrende af Bob selv.

Vi går ind til en fuld sal og mærker det med det samme: Publikum er med og tændt og fokuseret. BiografTeatret vil gerne det her, publikum vil gerne, VI vil gerne – det kan ikke gå galt.

Det gjorde det heller ikke. Vi fem på scenen havde, synes vi, en af vore bedste aftener, et privilegium, glimt af duende, åh, så godt at spille det her materiale, at levere denne her episke fortælling. Et kort sekund så er vi fremme ved All along the Watchtower og Knocking on Heavens Door. Et intenst øjeblik af tæt samspil og nært samvær med de fremmødte – så er det slut. Vi hilser svedende, får en øl, snakker i øst og vest; så kan vi gå i gang med at rulle ledninger sammen, slæbe forstærkerne ud i bilerne og trille gennem natten op mod den midnatsøde motorvej E47 i nordgående retning. It’s all over now, Baby Blue. For now.

Men pointen er, at de var glade, vi var glade, og at vi alle 100 havde en fantastisk aften sammen. Tænkt, at man arrangerer den slags trods triste konjunkturer og kommercielle trends. Tak for det Nysted BiografTeater. Tak Nysted-borgere. It’s not dark yet ….

B. Dylan i Nysted. De strammer den måske lige lovligt meget i Søndagsavisen